Lipozom Teknolojisi Nedir? Lipozom Teknolojisi Nedir?
Lipozom Teknolojisi Nedir?

Lipozom Teknolojisi Nedir?

05.01.22

Lipozomlar, hücre yapısına benzeyen fosfolipit içerikli hem yağı hem de suyu geçirebilen taşıyıcılardır. Hücre yapısına çok benzediğinden aktif maddelerin hücrelere geçişine yardımcı olur. Yapay hücre gibi davranış gösterdiklerinden, hücre zarlarında ve cilt bariyerlerinde uyum konusunda sorun yaşanmaz. Bu teknoloji sayesinde istenen ekstrelerin hücrelere girişi sağlanır. Lipozom teknolojisi dermokozmetik alanında kullanılmaktadır.

Saç Dökülmesini Önlemede Lipozom Teknolojisi

 

Lipozom teknolojisi, Bioxcin tarafından saç dökülmesini engellemeye yönelik kullanılmaktadır. Bioxcin’in bazı ürünlerinde lipozom teknolojisi kullanılmaktadır. Peki lipozom teknolojisi nasıl çalışır?

 

Bioxcin ürünleri ilaç içermeden, bitkisel içeriklerle saçın beslenmesi, güçlenmesi ve saç dökülmelerinin önlenmesini amaçlar. Lipozom teknolojisi, bu bitkisel ekstrelerin saç köklerindeki hücrelere nüfuz etmesini kolaylaştırır. Saçları beslemeye ve güçlendirmeye yardımcı olan bu bitkisel içerikler saç köklerine lipozom teknolojisi ile daha hızlı etki ederek, saç dökülmesinin durdurulmasında daha hızlı bir etkinlik sağlamaktadır. Lipozom teknolojisi ile güçlendirilmiş Bioxcin Forte Şampuan, Forte Serum ve Klasik Şampuan ürünleri, içeriğindeki patentli Biocomplex B11 olarak adlandırılmış bitki ekstresi ile vitamin, mineral ve aminoasitler bakımından oldukça zengindir.

Patentli Biocomplex B11 bitki ekstresi içeriğindeki:

  • A, B1, B2, B5 ve B9 vitaminleri, saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur. Şampuan içeriğinde bulunan bu vitaminler, saç köklerindeki hücrelerin beslenmesi açısından da önemlidir.
  • Bakır, çinko, demir ve kalsiyum mineralleri saçların beslenmesini sağlar.
  • Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri saç dökülmesini önleyici özellik gösterir.
  • Procyanidin içerik, saçların beslenmesine yardımcı olarak saçların daha canlı ve sağlıklı görünümünü destekler. Ayrıca saç dökülmesini engellemeye de yardımcı olur.

 

Patentli Bicomplex B11 bitki ekstresinin; saç dökülmesi, yoğun saç dökülmesi ve saçkıran gibi durumlarda da etkinliği gözlenmiştir. Lipozom teknolojisi, tüm bu zengin içeriğin saç köklerine daha hızlı ve etkili ulaşmasını desteklemektedir. Lipozom teknolojisi ürünün etkinliğini hızlandıran bir mekanizmaya sahiptir. Ayrıca lipozom teknolojisi ile geliştirilmiş Bioxcin Forte şampuan ve Forte serum, saç ekimi sonrasında da yeni saçların güçlenmesine ve sağlıklı uzamasına katkı sağlamaktadır. 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre dermatologların %96’sı Bioxcin’in saç ekimi sonrası saçları güçlendirdiğini belirtmektedir.*

 

*Akademetre’nin 2021 yılında 100 dermatolog ile yaptığı araştırmaya göre.