Blog Blog

Bioxcin Saç Bakımı ve Saç Dökülmesi Blog

Ergenlikte Saç Dökülmesi Neden Olur? Tedavisi Nedir?

Ergenlik dönemi, birçok fiziksel ve hormonal değişikliği beraberinde getiren bir evre olarak bilinir. Bu dönemde gençlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Ergenlikte saç dökülmesinin nedenleri ve bu durumu gidermenin yolları ile ilgili bilgi sahibi olmak, gençlerin ve ebeveynlerin bu konuda doğru bir perspektif kazanmasını sağlar. Saç sağlığı, ergenlik sürecinde gençlerin genel sağlığıyla birlikte önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, ergenlikte saç dökülmesini anlamak ve etkili müdehale seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak, gençlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine ve bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olabilir.

Devamı

Saç Dökülmesi Çeşitleri Nelerdir? Kadınlarda ve Erkeklerde Dökülme Tipleri

Saçlarımız, hayatımızın önemli bir yerini tutar. Sürekli saçlarımızı diri tutmak, canlı bırakmak, dolgun tutmak için saçlarımıza bakım yapar ve onlara iyi bakmak için çaba harcarız. Ama bazen gerek stres gibi çevresel faktörlerden, gerekse doğuştan gelen genetiğimizden ötürü saçlarımız dökülebilir.

Devamı

Kara Sarımsak Nedir, Nerelerde Yetişir?

Kara sarımsak, beyaz sarımsağın 2 ay bekletilerek ısıl işlem görmesi sonucu oluşur. Nem ve ısı altındaki beyaz sarımsağın dişleri süreç içerisinde kararmaya başlar bu kararma sonucu daha fazla antioksidan üretir

Devamı

Saç Sağlığı için Yapılması Gerekenler

Saçlar hayati bir uzuv olmamasına rağmen insanın en çok özen gösterdiği ve sağlıklı olmasını en çok istediği parçalarından biridir. Dış görünüş tamamlayıcı bir görüntü olduğu için insan psikolojisini doğrudan etkiler.

Devamı

Sarımsak ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarımsak yıllardır bilinen en etkili antibiyotiktir. Soğanlı bir bitki türü olması ve kokusundan dolayı çoğu insan tarafından önyargıya sebep olsa da sarımsağın kalp ve damar sağlığından, saç ve cilt bakımına uzanan faydalı bir etkin alanı vardır. İçerisinde barındırdığı vitamin ve minareller sayesinde saçların uzamasına, beslenmesine ve yeni saç oluşumuna destek olmaktadır.

Devamı

Dökülen Saçlara Sarımsaklı Şampuan Dopingi

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen bir problemdir. Genellikle erkeklerde görülen saç dökülmesi sorunu kadınlarda da yüksek oranda görülmektedir.

Devamı

Saçlar Neden Beyazlar?

Pek çok insan saçların beyazlamasını stres ve yaşlılığa bağlasa da saçların beyazlamasının birçok sebebi vardır. Peki, saç beyazlamasının sebepleri nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Devamı